top of page
Family Walking On the Beach

DRUŽINA

Družina je nekaj, kar te v življenju določa veliko bolj, kot se sami tega zavedamo. V začetku našega življenja velikokrat ne znamo oziroma ne zmoremo razbrati informacij, ki jih dobivamo iz te osnovne celice vsake družbe. To je še veliko bolj očitno, če imamo veliko karmičnega dolga, ki se v vsakem življenju najprej in najbolj izkazuje prav preko družinskih odnosov - kompleksnost in težavnost družinskih odnosov je praviloma premo sorazmerna s karmičnim dolgom, ki ga prinesemo v naše življenje. Pomembno je, da to prepoznamo in ozavestimo čim prej, ter takšne odnose nevtraliziramo s sočutjem in ljubeznijo, v prvi vrsti pa z odpuščanjem, kar je ena najpomembnejših in hkrati najtežjih življenjskih nalog.

Zamere, ki izvirajo iz družinskih odnosov, so namreč ene izmed najbolj trdovratnih in zakoreninjenih vzorcev, ki obstajajo. Družinskih odnosov oziroma situacij, naj so (bile) še tako težke, torej ne smemo sprejemati kot nekakšno kazen, nesrečo ali na kakršen koli drug negativen način, temveč enostavno kot življenjske lekcije in posledično učenje.

Ko enkrat to ozavestiš in sprejmeš v polnosti in z odprtim srcem, potem se ti odprejo nova obzorja, predvsem glede samega sebe. Večina mojih iskanj ima korenine prav v družinskih odnosih mojega zgodnjega otroštva, ki je bilo vse prej kot lahko. Sam sem rabil skoraj petdeset let, da sem prišel do spoznanj, ki sem jih opisal zgoraj... in da sem začel odpuščati.

In če mi je moja primarna družina (starši in brat, vsi že pokojni), dala odgovore na mnoga vprašanja, glede moje osebnosti, obremenjene s takšnimi in drugačnimi vzorci, potem mi je moja družina, ki sem jo ustvaril ob začetku odraslega življenja, neizmeren vir navdiha, tolažbe, miru, poguma, volje... ter seveda LJUBEZNI.

bottom of page