top of page

Iskrice

Knot

Iskanje odpuščanja

Zamere se nam nabirajo bolj ali manj skozi celo življenje, glavni zbiralec le-teh pa je naš ego. On ne dovoljuje odpuščanja in vsako zamero še malce nadgradi, napihne ter jo pridno shrani v naš arhiv.

Friends in Nature

Iskanje zdravega odnosa do soljudi

In tako kot pri vsem drugem, je tudi naš odnos do soljudi le odraz naše notranjosti, naše trenutne stopnje zavesti.

Tree Roots

Iskanje korenin

Vsak človek pride enkrat do točke, ko se mora poglobiti tudi v svoje korenine, če ne zaradi drugega, že za to, da bolje razume svoje sedanje težave v življenju, ki so tukaj in zdaj izključno zaradi naših dejanj in drugih vplivov v preteklosti.

Growing Plants

Iskanje poslanstva

In kot seme potrebuje svoj čas, da vzklije v rožo in na koncu zacveti, tako morajo vse stvari v življenju dozoreti, vključno s človekom, da nato iz semena vzklije in zraste nekaj novega, lepega.

Happy Pup

Iskanje sreče

Sreča, tista prava seveda, je pač stvar duha oziroma zavesti vsakega posameznika. Vsak človek je v sebi neizmerno bogat, le ozavestiti mora to in ta zaklad izkopati... skupaj s srečo.

Man's Best friend

Iskanje prijateljstva

O mojih neuspešnih iskanjih prijateljstva sem – predvsem v zadnjih letih –veliko razmišljal. In na koncu sem vedno prišel do spoznanja, da sem na nek podzavesten način vsako prijateljstvo sabotiral, še preden se je uspelo razviti in poglobiti.

Mystical Lake

Iskanje duhovnosti

Si povonjal cvetove na cvetočem travniku ali si šel samo čezenj, ne da bi cvetove sploh opazil? Odgovor na to vprašanje je razlika med polnim in praznim življenjem… tako preprosto je to… in hkrati tako težko.

Enjoying the Nature

Iskanje svobode

Nihče nam namreč ne more vzeti našega razmišljanja, naših prepričanj, naše srčnosti, naših sanj, naše notranje svobode… razen, če mu to sami dopustimo.

Sleeping Child

Iskanje sanj

Sanje sprejemam tudi kot nekaj, kar ti ne more vzeti nihče, ne glede na morebitno moč, avtoriteto, celo silo, ki jo premore. Pomagajo mi skozi težke trenutke in mi dajejo upanje.

Love

Iskanje ljubezni

Pri tem pač ni prehitevanja, ni bližnjic, ni pospeševanja… predvsem pa ne gre nič na silo. Vse se zgodi ob svojem času, takrat ko ti je namenjeno… ko si dovoliš, da ti je namenjeno.

Sat on the Rocks

Iskanje miru

Odziv na zunanje situacije je vedno samo odraz moje notranjosti. Če sem notranje miren, stabilen v svojem notranjem stebru miru, potem je popolnoma vseeno, kaj se dogaja zunaj mene.

Christ the Redeemer

Iskanje boga

A na koncu vsakega, še tako težkega dneva, se v samoti jasne noči zazrem v pravljično lepo zvezdnato nebo, na katerem nagajivo utripa neskončno število zvezd in mi daje lekcijo iz majhnosti, in se ponižno zahvalim za to, da vem… da sem... in da verjamem.

Man in the Mist

Iskanje moškega v sebi

Je to sploh zame? Sploh lahko postanem moški? Si sploh želim postati moški? Hmm, ampak res… si sploh želim postati moški?!?!? Vsaj približno takšen, kot ga na različne načine definira današnja družba. To mi je dalo misliti še več.

Rainbow and Waterfall

Iskanje življenja

Čez vsak dan v življenju greš lahko z nevihtnimi oblaki, bliski in strelami nad seboj… ali pa z mavrico, soncem in ptičjim petjem… odločitev je vedno tvoja.

Light Bulb Poster

Iskanje zavedanja

Prvo zavedanje, ki me je zadelo, ko sem bil že popolnoma na tleh, je bilo, da rabim pomoč. Da moram nekaj korenito spremeniti, v nasprotnem primeru bom končal res klavrno. Da tako enostavno ne morem več in da sem dosegel najnižjo točko v življenju.

Face Gems

Iskanje resnice

Resnica je vrednota, ki je v današnjem času zatirana, preganjana, pogosto zmanipulirana in ki počasi, a vztrajno izginja. Izginja za morjem informacij, ki so velikokrat narejene in objavljene ravno s tem namenom – da se resnica razvrednoti, izgubi in na koncu izgine.

Pocket Watch

Iskanje časa

Za dovolj pomembno osebo, dogodek ali stvar v življenju se vedno najde čas, ne glede na to, kako zaposlen si. In pika. Iskanje časa je torej – oziroma mora biti – stvar izbire, stvar odločitve … vse ostalo so samo prazni izgovori.

Open Hands

Iskanje pomoči

Ne gre toliko za to, kje iskati pomoč in koga prositi za njo… Meni je bil (naj)večji izziv vsekakor priznati si, da pomoč sploh potrebujem. Pravzaprav najprej sploh nisem prepoznal svoje potrebe po pomoči.

bottom of page