top of page
Tjaša joga1.jpg

JOGA

Za jogo sem se najprej odločil zaradi velikih težav s sedenjem pri meditaciji, s katero sem pot osebnostne rasti tudi začel. In mi je – kot se je kmalu pokazalo – čudovito dopolnila celoten koncept dela na sebi in posledično notranje preobrazbe. In če sem do takrat mislil, da je joga samo še ena vrsta telovadbe, sem kmalu spoznal širino in globino te čudovite vadbe telesa in duha. Joga mi daje gibljivost, energijsko pretočnost, umirjenost, predvsem pa mi harmonizira telo in duha, kar skupaj z meditacijo predstavlja neverjetno učinkovito orodje na poti notranje preobrazbe. Poleg tega ustrezna kombinacija in izvedba jogijskih položajev (asan) zelo pozitivno vpliva na obnovitev človeškega sistema po stresnih situacijah, ki jih je seveda v sedanjem času enostavno preveč. 

Pri tem je seveda ključnega pomena srčnost in intuitivnost učitelja oziroma učiteljice - in pri tem so mi bile zvezde res naklonjene. Tjašina joga je res nekaj posebnega, povsem izven okvirov običajne vadbe, narejene po nekem načrtu oziroma programu. Ko smo se še dobivali v živo, sem imel vedno občutek, da nas je kot skupino najprej "poskenirala"

in se šele na podlagi "prejetih" podatkov odločila, kakšna vadba bo tisti dan. In kakšna joga je potem to! Vedno takšna, kot jo v tistem trenutku potrebujem. Začinjena s kratkimi meditacijami, angelskimi sporočili in velikokrat povsem intuitivnimi elementi, ki na prvi pogled nimajo nobene veze s klasičnimi jogijskimi položaji, pa vendar se popolnoma vklopijo v celotno jogijsko pravljico tistega dneva. Gre za jogo, ki presega klasiko in gre v prvi vrsti za čisto intuicijo, iz katere srčnost in predanost kar izžarevata. Na koncu pa še sproščanje, velikokrat oplemeniteno z blagodejno zvenečimi instrumenti... Popolna simfonija sprostitve. 

In če si na koncu dovolim še malo pesniške svobode, je za mene joga enkrat strastna, spet drugič nežna ljubezenska igra telesa in duha, prepletena s poljubi v obliki vdihov in izdihov. Popolna harmonija telesnih gibov ter raziskovanja globin lastne duše.

Asha-joga-logo.png
bottom of page