top of page
Lovers Hug

OBJEM

Objem je vrednota, ki postaja v zadnjem času čedalje bolj iskana, da ne rečem... nujna. In s čustvenega vidika neverjetno zdravilna, celo nepogrešljiva. Smo namreč v fazi razčlovečenja družbe, kjer se stiki, tisti pristni, človeški, kot so stiski rok, objemi, poljubi, omejujejo, celo prepovedujejo. Še nasmehi pod težo zunanjih pritiskov izginjajo. Dogaja se celo, da se ljudje med srečanji izmikajo drug drugim.

Zato je toliko bolj nujno, da se objemamo, če je le možno. Predvsem doma, kar je bilo priporočljivo že prej, sedaj je pa še toliko bolj. Objemimo svoje najdražje ob vsaki priliki, kar tako, samo zato, da izkažemo pozornost, da z objemom rečemo: "Tu sem zate" in "Rad te imam". Med kuhanjem kosila, pospravljanjem, zjutraj, opoldne, zvečer, ko smo dobre ali slabe volje... ni pomembno, samo objemimo. Še posebej, ko imamo slab dan, ali pa ga ima vaš najdražji, vaša najdražja. Objem je takrat vreden več kot tisoč besed.

Če bi se vsi zavedali, kako zelo veliko lepega povemo sočloveku s toplim in pristnim objemom, bi se vsekakor objemali veliko več. In svet bi bil veliko lepši, predvsem pa prijaznejši. Te nežno in toplo objemam...

bottom of page